Ιανουάριος 2014: Μήνας συνειδητοποιήσεων και υλοποιήσεων.

Καλό μήνα και καλή χρονιά!
Το 2014 ξεκινάει και σαν νεογέννητο μωρό έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να μεγαλώσει και να μας δείξει αυτό που μπορεί να γίνει.. Το τέλος βέβαια λένε ότι φαίνεται πάντα από την αρχή και ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς λειτουργεί πολύ ενδεικτικά για το τι μέλλει γενέσθαι στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Ο Γενάρης αριθμολογικά συμβολίζεται από τον αριθμό 8 και αμέσως αμέσως γίνεται μια πρώτη αναφορά σε θέματα οικονομικά και πολιτικά που μας απασχολούν με το καλημέρα της χρονιάς.

Image

Ο μήνας μας βάζει σε διαδικασίες που πρέπει να κινηθούμε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικα σε σχέση με οικονομικά θέματα. Επίσκεψη για κάποιο λόγο σε τράπεζες, εφορίες ή σε υπηρεσίες που σχετίζονται με νομικά θέματα είναι μάλλον στο μενού του μήνα για όλους μας… Για κάποιους είναι ίσως το τελευταίο περιθώριο για να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει με οικονομικα και νομικα ζητήματα. Γενικότερα και πέρα από τα οικονομικά θέματα, ο Γενάρης έχει μια ενέργεια που κινεί εμφατικά τα πράγματα και θέλει επιτακτικά να τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας.

Οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται περισσότερο αληθινές και ξεφορτώνονται τα περιττά ΄΄χριστουγεννιάτικα στολίδια΄΄ τους. Αποκτούν μια πρακτική χρησιμότητα και αυτό μπορεί για μερικούς να φανεί ως έλλειψη ρομαντισμού ή ότι οι άλλοι μας χρησιμοποιούν και ασκούν δύναμη και έλεγχο επάνω μας, αλλά αυτό θα είναι μια εντελώς υποκειμενική θεώρηση.  Φυσικά και είναι ένας μήνας με τονισμένη την χειριστική και διαχειριστική ενέργεια, αλλά η αλλαγή που θα φανεί στις ανθρώπινες σχέσεις δεν έχει να κάνει τόσο με αυτόν τον παράγοντα, όσο με το γεγονός οτι πλέον οι καταστάσεις ξεγυμνώνονται από τα συναισθήματα και αυτό που παραμένει στις σχέσεις είναι και αυτό που αναγκαστικά ενώνει τους ανθρώπους και τους κρατάει μαζί. Αν δεν υπάρχει τίποτα πρακτικό και στέρεο πίσω από τα συναισθήματα, τότε κάποιες σχέσεις θα σταματήσουν να υπάρχουν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μια νέα πραγματικότητα: ο αριθμός Οκτώ
Ο Ιανουάριος φέρνει την ελπίδα για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου κόσμου και μιας νέας πραγματικότητας. Για μια ανάσταση από το επίπεδο της νεκρής ζωής και την άνοδο στο επίπεδο της ζώσας ουσίας

Ο αριθμός Οκτώ στην πυθαγόρεια αριθμοσοφία συμβολίζει τη νέα αιωνιότητα και την γαλήνη μετά την τρικυμιώδη ανάπλαση των κόσμων  με το Επτά πεπερασμένο πια, αλλά ακόμη ακαθησύχαστο. Αν ο αριθμός Επτά είναι η εξέλιξη, οι μέρες της εβδομάδας και οι επταετείς κύκλοι που μας οδηγούν πιο κοντά στον πυρήνα της ύπαρξής μας, το Οκτώ είναι ο αριθμός που μας οδηγεί πέρα από την ύπαρξη και τον εαυτό μας. Ο μαθηματικός και φιλόσοφος Leibnitz έγραψε κάποτε οτι τα Μαθηματικά είναι αποκρυσταλλωμένη Μουσική. Οι οκτάβες στη μουσική δημιουργούνται από την όγδοη νότα της κλίμακας. Η κοσμοθεώρηση των αρχαίων έβλεπε στη σφαίρα των απλανών αστέρων την όγδοη σφαίρα που ήταν πέρα από τις χρονικά και τοπικά προσβάσιμες σφαίρες- κόσμους των επτά πλανητών. Με άλλα λόγια το Οκτώ περικλείει το επταπλό πλανητικό σύστημα. Η δυνατότητα αυτή του αριθμού Οκτώ να περικλείει και να συμπεριλαμβάνει φαίνεται και μέσα από τις διάφορες θρησκείες. Ο Βίσνου στον Ινδουισμό έχει 8 χέρια με τα οποία κουβαλάει τον κόσμο. Ο δρόμος του Βούδα είναι οκταπλός. Ο πυρήνας της βουδιστικής διδασκαλίας αποτελείται από οκτώ παράλληλα μονοπάτια  εσωτερικής μεταμόρφωσης (σωστή ομιλία, διαλογισμός, αντίληψη κτλ). Και σε αυτή την περίπτωση παρατηρούμε τον αριθμό Οκτώ να συνδέεται με την υπόσχεση για έναν καινούργιο, ανώτερο κόσμο. Η συμβολική εικόνα αυτού του δρόμου είναι ο οκτάκτινος τροχός του Ντάρμα που είναι το έμβλημα του Θιβέτ και της Κεϋλάνης.  Στον Ισλαμισμό υπάρχουν οκτώ επίπεδα στον παράδεισο και συχνά τα πάρκα και οι κήποι στο Ιραν και στην Ινδία έχουν οκτώ μέρη. Στην Παλαιά Διαθήκη μέσα από το οκτώ δημιουργείται πάλι η καινούργια ζωή, μιας και στην κιβωτό του Νώε επιβιβάστηκαν 8 άνθρωποι ενώ στην Κενή Διαθήκη η Ανάσταση (νέα ζωή) λαμβάνει χώρα την όγδοη ημέρα. Η φράση του Χριστού ‘’η Βασιλεία μου δεν είναι αυτού του κόσμου..’’ μπορεί να σχετιστεί με το αριθμολογικο ισοδύναμο του ονόματος Ιησους που είναι το 888. Το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός συνδέεται με την ανατολή ενός κανούργιου κόσμου φαίνεται και μαθηματικά αν σκεφτούμε οτι το 8 είναι ο πρώτος κυβικός αριθμός (2χ2χ2=8) και ο πρώτος χώρος λαμβάνει σάρκα, οστά και ‘’ζωή’’ μέσα από το γεωμετρικό σχήμα του κύβου.

Για να δείτε πώς σας επηρεάζει προσωπικά η ενέργεια του Ιανουαρίου αρκεί να βρείτε τον ακρογωνιαίο λίθο της ημερομηνίας της γέννησής σας. Η ”πέτρα” της ημερομηνίας σας βρίσκεται αφού προσθέσετε την ημέρα και το μήνα της γέννησής σας και ανάγετε το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό.
Αν για παράδειγμα έχετε γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους τότε προσθέτετε 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγετε 3+4=7. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος της γέννησής σας και αυτόν τον αριθμό θα διαβάσετε στο άρθρο για να δείτε πώς σας επηρεάζει ο μήνας.

Είναι βασικό να σημειωθεί εδώ ότι τα παρακάτω είναι φυσικά μια γενική αριθμολογική προσέγγιση η οποία σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής σας και το συνδυασμό της με τον ονομαστικό σας αριθμό, τους μεγαλύτερους κύκλους της ημερομηνίας σας και την τετραμηνία που διανύετε.

Θεμέλιος λίθος 1
Ο μήνας μπαίνει για εσάς δυναμικά και σας φερνει καταστάσεις που χρίζουν άμεσης διευθέτησης, τακτοποίησης ή ακόμη και λήξης. Είναι μήνας που ολοκληρώνει καταστάσεις και οι οι συζητήσεις σας κινούνται γύρω από τον άξονα των οικονομικών αλλά και του κατά πόσο μπορείτε τελικά να βασιστείτε σε συγκεκριμένα άτομα στη ζωή σας. Ενδεχομένως κάποια ξεκαθαρίσματα μπορεί και να σας λυπήσουν, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσετε μετά από αυτά να συνεχίσετε με μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Θεμέλιος λίθος 2
Ο μήνας είναι πολύ καλός για εσάς από πολλές απόψεις. Τόσο αισθηματικά όσο και οικονομικά θέματα ευνοούνται αρκετά αυτές τις τριανταμία μέρες και βοήθεια μπορείτε να βρείτε από εκεί που περιμένετε αλλά και από εκεί που δεν το περιμένετε. Μια καινούργια αρχή μπορεί να γίνει στα αισθηματικά σας και γενικότερη ανανέωση επικρατεί σε όλους τους τομείς.

Θεμέλιος λίθος 3
Είναι μήνας που μπορείτε και καλείστε να σκεφτείτε πιο σοβαρά την αισθηματική σας κατάσταση και να δείτε τα βαθύτερα θέλω σας. Καλός μήνας για να αρχίσετε να επικοινωνείτε τις ανάγκες σας στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, αφού βέβαια έχετε κάνει αυτοανάλυση και βαθύτερη ενδοσκόπηση γύρω από αυτές. Αλλαγές στον προσωπικο σας χώρο ευνοούνται, λίγο προσοχή στην υγεία σας αυτόν τον μήνα όμως!

Θεμέλιος λίθος 4
Υπέροχος μήνας για να μπορέσετε να κάνετε πράξη σκέψεις και σχέδια. Ο μήνας είναι πολύ δυναμικός στα πρακτικά σας θέματα τα οποία θα δουν πρόοδο και επιτυχία. Μην διυλίζετε την κάμηλο όμως στα αισθηματικά σας γιατί δε θα σας βγει σε καλό απαραίτητα. Αλλαγές σε αυτόν τον τομέα από τον επόμενο μήνα. Ο Γενάρης είναι τυχερός για εσάς, εκμεταλλευτείτε ετκαιρίες.

Θεμέλιος λίθος 5
Δύσκολος μήνας, με πολλή δουλεία και τρεξίματα. Μπορείτε να τα καταφερετε και μπορείτε να βάλετε πράγματα σε τάξη και σωστή βάση.  Ευνοια σε εργασία και τα αισθηματικά σας δεν πάνε άσχημα αρκεί να είστε και εσείς προσγειωμένοι.

Θεμέλιος λίθος 6
Μήνας απελευθέρωσης και πολλών ευκαιριών που ίσως και να μπερδέψουν την τετράγωνη λογική που συνήθως έχετε. Αφεθείτε κατά τις πρώτες εννέα ημέρες στην απόλαυση της ζωής και εργαστείτε σκληρά τις επόμενες ημέρες για το μέλλον σας.

Θεμέλιος λίθος 7
Μήνας με υποχρεώσεις οικονομικές και αισθηματικές που θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε με δύναμη και κουράγιο. Εστιαστείτε σε εργασιακά θέματα που μπορούν να αποδώσουν και δώστε όλη σας την ενέργεια εκει!

Θεμέλιος λίθος 8
Ο μηνας είναι μυστηριώδης και αποκαλύπτικός. Πολλές συνειδητοποιήσεις που θα έχετε καθόλη τη διάρκεια του έτους γίνονται αυτόν τον μήνα και σε μεγάλο βαθμό θα εξελιχθείτε πνευματικα.

Θεμέλιος λίθος 9
Οικονομικά θέματα, επενδύσεις και δάνεια σας χτυπάνε την πόρτα αυτόν τον μήνα και με τρόπο τέτοιο μάλιστα που δε θα μπορέσετε να αγνοήσετε τίποτα. Ασχοληθείτε τώρα γιατί τώρα είναι η ώρα να βάλετε τάξη στο χάος. Καλός μήνας για ανοιχτές συζητήσεις μέσα από την καρδία σας.

Καλό μήνα σε όλους
Love and Magic
Athan

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s