2013: Έτος υλοποίησης σε όλα τα επίπεδα

Αφού ολοκληρώθηκε και η πρώτη τετραμηνία του 2013 ας κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το υπόλοιπο της χρονιάς και ας δούμε πού βρισκόμαστε μέχρι στιγμής.

Έτος υλοποίησης σε όλα τα επίπεδα τo 2013.
Θέματα που σχετίζονται με την ισορροπία, την αρμονία, την αγάπη και την ειρήνη είναι κάποια από τα θέματα που προβάλλονται κατά τη διάρκεια συμπαντικών ετών αριθμού 6, όπως είναι και το 2013. (2+0+1+3=6)

Η συγκεκριμένη χρονιά τονίζει ακόμη περισσότερο τη δόνηση του 6 μιας και ο αριθμός 2013 αποτελείται ακριβώς από τους πρώτους αριθμούς που δημιουργούν το 6. (1-2-3) Η απόλυτη και πρωταρχική ενέργεια της εκδήλωσης (1) περνάει μέσα από κανάλια πόλωσης (2) με αποτέλεσμα την αρμονική, δημιουργική γέννηση (3) στην υλική πραγματικότητα-ζωή (6).

Είναι λοιπόν μια χρονιά κατά την οποία το ζητούμενο είναι η πρωτογενής και βασική ισορροπία των ενεργειών μετά από τις υπερβολικές αλλαγές που προηγήθησαν κατά τη διάρκεια του 2012 και μια τέτοιου είδους ισορροπία θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο μετά από κόπο και συνεχόμενες προσαρμογές. Το 2012 άλλαξε τα πάντα και ο κόσμος επίσημα πλέον δεν είναι αυτός που γνωρίζαμε σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής και εσωτερικής ύπαρξης. Οι αλλαγές ήταν πολλές και αλυσιδωτές και ο ρυθμός της διαδοχής τους γρήγορος.

Οι αριθμοί μέχρι το 5 αναφέρονται σε ιδέες κάπως αφηρημένες και νοητικές. Το 5 είναι ένα σημείο μετάβασης όπως έχει γράφει και σε προηγούμενο άρθρο και στον αριθμό 6 τα πράγματα γίνονται πλέον ορατά, χειροπιαστά και υλικά. Ακόμη και οι ιδέες υλοποιούνται παίρνοντας συγκεκριμένη μορφή και λειτουργία. Είναι ο αριθμός που σαν στόχο του έχει να φέρει το γεννημένο πνεύμα μέσα στην ύλη με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι όλα αρμονικά και συλλειτουργικά και για το πνεύμα και για την ύλη. Από αυτήν την ιδέα στην ουσία εκπορεύεται και η βασική εξωτερική έννοια του αριθμού που είναι η αρμονική ισορροπία.

Η ενέργεια του αριθμού 6 είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη αλλά διαφέρει από αυτήν της προηγούμενης χρονιάς. Το 6 είναι η ενέργεια του συμμαζέματος των πραγμάτων, του καθαρισμού τους και της λειτουργικής και αρμονικής τους τακτοποίησης… και έχουμε πολλά πράγματα να συμμαζέψουμε μετά το ”φιλελεύθερο πάρτι” ενεργειών του 2012.
Ο αριθμός 6 κρύβει άλλωστε και το αληθινό νόημα της ισορροπίας. Μια συνεχόμενη αλλαγή, μια κυματική μορφή που συνεχώς κινείται αλλάζοντας μήκη η οποία όμως πρέπει να έρθει σε μια ισορροπία, όχι στατική όπως η ισορροπημένη τάξη του αριθμού 4 ούτε καταληκτική όπως το ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα που φέρνει ο αριθμός 9 αλλά μια ισορροπία κινητική, αεί μεταβαλλόμενη και κυρίως ζωντανή.

Το 2013 στην ουσία κρύβει μέσα του την ίδια τη ζωή και τις μεταβολές της μέσα από τις οποίες εμείς καλούμαστε να εναρμονίσουμε το μέσα με το έξω, το εγώ μας με τους άλλους και την αρμονία με την υποχρέωση. Χρονιά ευθύνης στην ουσία τόσο σε σχέση με τον μικρόκοσμο του καθενός μας όσο και σε σχέση με κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα σε ευρύτερο πλαίσιο…

Ο αριθμός 6 ανάμεσα και σε άλλα θέματα σχετίζεται και ενεργοποιεί και τα θέματα οικονομικής φύσης. Η δόνηση του ταυτίζεται με τη θηλυκή, ρευστή ενέργεια που συνεχώς μεταβάλλεται και ρέει και πλανητικά είναι ο αριθμός που συνδέεται με την Αφροδίτη, σώμα που κυβερνά πέρα από τα αισθηματικά μας και τα οικονομικά ζητήματα.
Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ενέργειά του κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχει να κάνει και με το πώς θα κυμανθούν τα οικονομικά μας αλλά εφόσον μιλάμε για τον αριθμό μιας παγκόσμιας χρονιάς και όχι απλά της προσωπικής δόνησης που επηρεάζει ”τα του εαυτού μας”, οι διακυμάνσεις της ενέργειας του 2013 είναι δηλωτικές και για την οικονομία της Ελλάδος καθώς και της παγκόσμιας οικονομίας.

Το καλό με το 2013 είναι ότι σε κάποιο βαθμό η ενέργειά του προβάλει καθαρά τα προβλήματα και μας αναγκάζει να δούμε μπροστά μας ακριβώς αυτό που υπάρχει αν και βέβαια αυτό γίνεται με άσχημο, δύσκολο και ζόρικο τρόπο. Αυτό όμως είναι ακριβώς που χρειάζεται για να αναγκαστούμε να βρούμε τη λύση και να αλλάξουμε πρακτικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τα οικονομικά θέματα και οι οικονομίες πρόκειται μέσα στη χρονιά αυτή να αποκτήσουν μια πιο σταθερή βάση αν και ο τρόπος που θα γίνει αυτό θα είναι σε κάποιο μεγάλο βαθμό πιεστικός για αλλαγή, μετατροπή των υπαρχουσών δομών και του μέχρι τώρα γνωστού μοντέλου της μακρό-μικροοικονομίας. Χρονιά που θα εφαρμοστούν κάποιες παραδοσιακές μέθοδοι οικονομικής διαχείρισης μιας και το 6 (λύσεις, ισορροπία) είναι ο αριθμός που προετοιμάζει το 7 (γνώση παρελθόντος)

  • Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς (Γενάρης-Μάρτης)  θα έχει κάποια κοινά στοιχεία με το τελευταίο τρίμηνο (Οκτώβρης-Δεκέμβρης) με την έννοια του ότι κυρίως σε οικονομικό επίπεδο οι στενάχωρες καταστάσεις που θα κορυφωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα δώσουν περιθώρια εξέλιξης μέσα στην πορεία του έτους για να φτάσουν όμως και πάλι τα πράγματα σε μια τελμάτωση και ανάγκη μετουσίωσης των τρόπων δράσης αλλά και του σκεπτικού που κρύβεται πίσω από αυτήν κατά το τελικό τρίμηνο του έτους. Σε απλά Ελληνικά το κεφάλι μοιάζει με την ουρά και η χρονιά λειτουργεί εγκλωβίζοντάς μας μέσα σε αέναους κύκλους επαναλήψεων, εδραιωμένων για τα καλά σκεπτομορφικών μοτίβων που μας σπρώχνουν σε απομόνωση και περιορισμό ακόμη περισσότερο..
  • Το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλης Μάης-Ιούνης) είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο τρίμηνο μιας και δίνονται πολλές ευκαιρίες για σωστό χειρισμό της ενέργειάς μας. Ειδικά ο Μάιος είναι μήνας συνειδητοποίησης και αλλαγής στον τρόπο που διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας. Η ενέργεια παίρνει τη μορφή του χρήματος, του χρόνου μας, των συναισθημάτων μας και των σκέψεών μας. Κατά το δεύτερο τρίμηνο μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε σωστά την ενέργειά μας λοιπόν και στην ουσία το 2013 στο σύνολό του είναι μια πρακτική εφαρμογή όλων αυτών των καινούργιων δεδομένων που είχαμε σε όλα τα επίπεδα κατά τη διάρκεια του 2012. Αποσυμβολισμός των δεδομένων και η εφαρμογή τους με τρόπο πρακτικό και λειτουργικό.
  • Το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβρης) είναι περισσότερο τρίμηνο ”καρμικής τάξης” με την έννοια του ”ο,τι σπείραμε θερίζουμε”, κυρίως ο Ιούλης και ο Αύγουστος μιας και ο Σεπτέμβρης θα λειτουργήσει ενεργειακά ως ο μήνας που τα πράγματα έχουν κριθεί πλέον, και ο καθένας γεύεται τους καρπούς των κόπων του σε απόλυτη ισορροπία και με κατανόηση του κοσμικού σχεδίου.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους κλείνει σταδιακά την ενέργεια του έτους και μας προετοιμάζει για τον επόμενο αριθμό..
τον εσωτερικό, μυστικιστικό και θαυματοποιό αριθμό Επτά.

newageastrology #4

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό
New Age Astrology-τεύχος 4

Στην έκδοση του περιοδικού το άρθρο συνεχίζει με αριθμολογική επισκόπηση για κάθε μήνα του έτους ξεχωριστά.

Αυτό ή παλιότερα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα παραγγείλετε εδώ)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s