Οκτωβριος 2012

Ένας μήνας που μας καλεί να τακτοποιήσουμε τα ατακτοποίητα και να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.. ή αλλιώς:

‘Οι μέλισσες και η κυψέλη’


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια ακολουθία αριθμών καρμικού χρέους από μήνα σε μήνα. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης ήταν χαρακτηριστικοί από αυτή την άποψη και ο επόμενος μήνας με αριθμό καρμικού χρέους στη σειρά είναι ο Νοέμβρης.
Το καλοκαίρι αυτό ήταν έντονο και άρχισε μια διαδικασία εκκαθάρισης ενεργειών και πραγμάτων μέσα από καταστάσεις που ζήσαμε ή/και ζούμε ακόμη.
Ο Οκτώβρης θα είναι μια μικρή ανάπαυλα μιας και αριθμολογικά δεν αντιστοιχεί σε αριθμό καρμικού χρέους. Φέρει τη δόνηση του 6 η οποία λειτουργώντας μέσα στη γενικότερη ετήσια δόνηση 5 θα λειτουργήσει περισσότερο ευχάριστα και μας παρέχει ένα μικρό διάλλειμα (μήνας είναι θα περάσει και αυτός πολύ γρήγορα…) ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να δούμε και να επεξεργαστούμε φέρνοντας σε ισορροπία όλα αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η αναδρομή του Δία είναι επίσης ενδεικτική για το παραπάνω μιας και στην αστρο-αριθμολογία ο Δίας αντιστοιχεί στον αριθμό 3 και η ανάδρομη κίνηση του από το 3ο πεδίο του ζωδιακού (Δίδυμος) θα φέρει αναγέννηση και τακτοποίηση σκέψης.

Οι αλλαγές συνεχίζουν και μέσα στον Οκτώβρη αλλά το βασικό μοτίβο του μήνα αυτή τη φορά είναι οι αλλαγές αυτές να κάνουν τη ζωή στο υλικό πεδίο πιο άνετη για το πνεύμα και τις ιδέες.

Ο αριθμός 6 διαιρείται και με το 2 και με το 3 άρα είναι αριθμός που μεταφέρει δονήσεις που σχετίζονται τόσο με δημιουργία και αρμονία όσο και με διάσπαση και εναντίωση. Ο μήνας λοιπόν έχει αυτό το χαρακτηριστικό: την προσπάθεια για να φέρουμε την ισορροπία μέσα από την εναντιοδρόμηση. Η ισορροπία που καλούμαστε να φέρουμε είναι στο υλικό πεδίο γιατί το 6 κινείται πέρα από τη σφαίρα των ιδεών της πρώτης τριάδας και λειτουργεί στην σφαίρα της εκδήλωσης του πνεύματος μέσα από την ύλη.

Οικονομικά θέματα στο προσκήνιο, προσπάθειες να βρεθούν λύσεις, μέτρα και αντιμέτρα από την κυβέρνηση αλλά και ευκαιρίες να προβληθεί ουσιαστική αντίσταση από την πλευρά μας. Μέσα στη δόνηση του έτους, το 6 του Οκτώβρη μπορεί να λειτουργήσει διαλεκτικά και να φέρει ανθρώπινη ισορροπία και όχι απλά μια κάποια πρόσκαιρη λύση που θα φανεί αναποτελεσματική μετά από κάποιους μήνες..

Στα πιο προσωπικά μας θέματα είναι διάστημα που οι σχέσεις κλυδωνίζονται και δημιουργούνται ρήγματα μέσα από τα οποία όμως μπορεί να μπει φως και να φωτίσει αυτά που πρέπει να διορθωθούν. Δεν είναι καθόλου περίεργο λοιπόν αυτόν τον μήνα να υπάρξουν χωρισμοί οι οποίοι όμως δε θα είναι τελεσίδικοι και οριστικοί μιας και η διάσπαση δε δύο μέρη όπως είπαμε γίνεται για να βρεθούν τα λάθη που δημιουργούν την ανισορροπία και να αποκατασταθούν.

Η δυσκολία του μήνα είναι στην ουσία η πόλωση και η απουσία της δυνατότητας για ένωση των αντιθέτων σε μια δημιουργική σύνθεση. Υπάρχει πάντα ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι ή να φέρουμε μια αρμονική συνθήκη στη ζωή μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε ποιο είναι αυτό ώστε το πνεύμα και η ύλη να μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά και δημιουργικά. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο μιας και ο αριθμός 6 ως ζυγός αριθμός δε δίνει τις λύσεις και εδώ ακριβώς έγκειται η δική μας προσωπική προσφορά και προσπάθεια στην δημιουργική σύνθεση των αντιθέτων μέσα από την αποδοχή και τη διεκδίκηση βασικών αξιών κατά τη διάρκεια του μήνα.

Για να δείτε πώς σας επηρεάζει προσωπικά η ενέργεια του Οκτώβρη αρκεί να βρείτε τον ακρογωνιαίο λίθο της ημερομηνίας της γέννησής σας. Η ‘πέτρα’ της ημερομηνίας σας βρίσκεται αφού προσθέσετε και ανάγετε το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό, την ημέρα και το μήνα της γέννησής σας.

Αν για παράδειγμα έχετε γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους τότε προσθέτετε 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγετε 3+4=7. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος της γέννησής σας και αυτόν τον αριθμό θα διαβάσετε στο άρθρο για να δείτε πώς σας επηρεάζει ο μήνας.

Είναι βασικό να σημειωθεί εδώ ότι τα παρακάτω είναι φυσικά μια γενική αριθμολογική προσέγγιση η οποία σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής σας και το συνδυασμό της με τον ονομαστικό σας αριθμό, τους μεγαλύτερους κύκλους της ημερομηνίας σας και την τετραμηνία που διανύετε.

Επίσης αν τα γενέθλιά σας πέφτουν μ ε τ ά τον Οκτώβρη, τότε διαβάστε τόσο τον αριθμό του θεμέλιου λίθου που έχετε βρει με τον παραπάνω τρόπο όσο και τον αριθμό που προηγείται αυτού.

 

Ακρογωνιαίος λίθος 1

Όλα ξεκινάνε από εσάς αυτόν τον μήνα και το πόσο και σε ποιο βαθμό έχετε αντιληφθεί και κατανοήσει το νόημα των εμπειριών που είχατε τους προηγούμενους μήνες. Ο Οκτώβρης μπορεί και να σας βρει σε μια κατάσταση απομόνωσης ώστε να μπορέσετε να σκεφτείτε περισσότερο, μη διστάσετε να δημιουργήσετε και εσείς οι ίδιοι τις συνθήκες αυτές αλλά προσέξτε να το κάνετε με τρόπο αρμονικό και χωρίς να αποφύγετε τις υποχρεώσεις που έχετε και τις υποσχέσεις που δώσατε. Επιστροφή του παρελθόντος ή επιστροφή στο παρελθόν.

Ακρογωνιαίος λίθος 2

Μήνας που θα τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας θέματα και οι κινήσεις που στοχεύουν σε εξισορρόπηση αυτού του τομέα θα έχουν την επιτυχία που τους αξίζει. Ο μήνας που πέρασε σας έκανε να σκεφτείτε πολύ και σε βάθος. Ο Οκτώβρης σας παρέχει ευκαιρίες να πείσετε αυτούς που θέλετε να πείσετε και να κινήσετε διαδικασίες που ωφελούν εσάς αλλά και το σύνολο μέσα στο οποίο βρίσκεστε. Όχι κατάχρηση εξουσίας και δύναμης αυτόν τον μήνα, μια τέτοια τακτική θα σας γυρίζει μπούμερανγκ στα σίγουρα.

Ακρογωνιαίος λίθος 3

Ίσως σας κουράσουν οι επαφές αυτόν τον μήνα και θελήσετε να μείνετε λίγο περισσότερο μόνοι. Οι ανάγκες σας και οι προτεραιότητες που βάζετε αυτόν τον μήνα ως προς την επικοινωνία και τις συναναστροφές είναι κάθε έξοδος από το κουκούλι σας και κάθε μήνυμα που ανταλλάσσετε να έχει πρακτική χρησιμότητα και να οδηγεί σε επίτευξη αποτελέσματος και όχι να αναλώνεστε πλέον σε κουβεντούλες, εξόδους και μπλα μπλα. Μήνας με στόχους λοιπόν για εσάς οι οποίοι δεν είναι μόνο οι αυριανοί και οι μεσοπρόθεσμοι αλλά στόχοι που έχουν να κάνουν με το μέλλον σας σε δέκα χρόνια από τώρα ίσως. Εμπιστευτείτε τους ξένους που σας προσεγγίζουν.

Ακρογωνιαίος λίθος 4

Μήνας με πολλές ευκαιρίες για εσάς ώστε να αναδημιουργήσετε την καριέρα σας ή να την αναζωογονήσετε ή και να την αλλάξετε εντελώς! Κεφάλαια έκλεισαν στην προσωπική σας ζωή τον προηγούμενο μήνα και τώρα μπορείτε να αρχίσετε έναν νέο κύκλο, εκτός αν τα γενέθλιά σας ακολουθούν οπότε θα χρειαστείτε ακόμη λίγο χρόνο.. Κάποια σημαντική γνωριμία όμως μέσα στον Οκτώβρη (που μπορεί και να μην έχει σχέση με προσωπικά σας θέματα)  θα φανεί πολύ χρήσιμη για νέα ξεκινήματα και επενδύσεις στην πορεία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η κούραση και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα του προηγούμενου μήνα έρχονται να αντικατασταθούν από δυναμική ενέργεια οραματισμού και σωματικής εγρήγορσης.

Ακρογωνιαίος λίθος 5

Μήνας λίγο διαφορετικός από τον προηγούμενο μιας και ενώ τον Σεπτέμβρη είδατε ότι όλα πρέπει να περάσουν από το χέρι σας τώρα θα δείτε ότι οι άλλοι γύρω σας υπάρχουν εκεί για να σας βοηθήσουν αρκεί βέβαια να τους το επιτρέψετε. Αφήστε χώρο στους άλλους και μην παγιώνεστε σε θέσεις που ναι μεν μπορεί να έχουν μια γενικότερη αντικειμενική αξία και να φαίνονται σωστές και λογικές αλλά στην ουσιαστική πρακτική καθημερινότητα απλά περνάνε το μήνυμα στους άλλους ότι δεν τους χρειάζεστε. Όχι πολύ ψηλά τη μύτη αυτόν τον μήνα λοιπόν περισσότερο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Επαγγελματικά είναι μήνας που θα γίνουν διαχωρισμοί του παλιού από το καινούργιο και νέες συνεργασίες με φρέσκια δυναμική θα προβάλλουν.

Ακρογωνιαίος λίθος 6

Αφού καταλάβατε τη δύναμη που έχει η σκέψη και η συναισθηματική φόρτιση τον προηγούμενο μήνα μπορείτε τον Οκτώβρη να εφαρμόσετε πρακτικά και δημιουργικά αυτή την κατανόηση ανοίγοντας ένα παράθυρο από το οποίο μπορούν να ξεπηδήσουν πολύ ευχάριστα πράγματα. Ο μήνας δίνει έμφαση στην επικοινωνία με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα καθώς επίσης και στις ανάγκες του σώματος. Τροφή ή ένδυση έρχονται στο προσκήνιο, ο μήνας της δίαιτας ή της παρακολούθησης μαθημάτων χορού.. Μην ξεχνάτε την ουσία του μήνα που εφαρμόζει πολύ περισσότερο σε εσάς: οι αλλαγές έρχονται να κάνουν τη ζωή στο υλικό πεδίο πιο άνετη για το πνεύμα και τις ιδέες. Το σώμα σας είναι το μέσον για να εκφραστεί το πνεύμα σας και τα αντικείμενα είναι εδώ για να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη, όχι πιο δύσκολη.. Επίσης χτίστε για το μέλλον και μη σκορπάτε την ενέργειά σας.

Ακρογωνιαίος λίθος 7

Μήνας που μπορείτε να χτίσετε μια βασική σταθερή εικόνα που εμπεριέχει πολλές λεπτομέρειες για το μέλλον σας. Επαγγελματική κούραση και περιορισμοί, λεπτομέρειες στην εργασία σας που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο αυτόν τον μήνα και λιγότερος χρόνος για εσάς και την προσωπική σας ανάπτυξη. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα πράγματα είναι ένα και όσο εφαρμόζετε την ενέργειά σας πάνω στην εργασία και τις λεπτομέρειες τόσο εξελίσσονται και δικά σας κομμάτια. Δεν είναι χαμένος χρόνος, το αντίθετο. Φροντίστε να ξεκουράζεστε αρκετά κατά τη διάρκεια του μήνα και να φροντίσετε θέματα υγείας, αν αυτά υπάρχουν. Δώστε χρόνο και στα θέματα σπιτιού και οικογενείας.

Ακρογωνιαίος λίθος 8

Από όλη την εννεάδα των αριθμών εσείς είστε οι τυχεροί! Βιώνετε έναν μήνα καρμικού χρέους σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είναι karma free αυτόν τον μήνα. Τα καλά νέα είναι ότι αν ήσασταν καλά παιδιά τότε τον Σεπτέμβρη καταφέρατε να θέσετε τις βάσεις για κάτι καλό και σταθερό. Τα κακά νέα είναι ότι αυτό το μήνα θα δυσκολευτείτε πολύ να προσέξετε τις λεπτομέρειες και να θυμηθείτε ότι πρέπει το ‘αμπέλι’ που δημιουργήσατε να μην παραμείνει ‘ξέφραγο’.  Μήνας που κατά σατανική σύμπτωση θα υπάρξουν ευκαιρίες να απολαύσετε πράγματα και καθημερινές ηδονές που όμως θα πρέπει να φιλτράρετε και να μετριάσετε αν θέλετε η αρχές του Νοέμβρη να σας βρει με αυτά που ήδη έχετε να αναπτύσσονται και όχι ξεσκέπαστους και κρυωμένους πάνω στο καινούργιο νερόστρωμα που αγοράσατε..

Ακρογωνιαίος λίθος 9

Πολλά να κάνετε, λίγος ο χρόνος. Δε σας αγχώνει βέβαια εσάς αυτό μιας και είστε από τη φύση σας άνθρωποι πολυπράγμονες. Η έμφαση θα πρέπει να δοθεί αυτόν τον μήνα περισσότερο στη σωστή διαχείριση των οικονομικών σας, όχι σπατάλες απλά επειδή ‘το αξίζετε’ (αυτό είναι για τη διαφήμιση της  L’Oreal..) και ακόμη περισσότερο στη σωστή διαχείριση της σχέσης σας με το έτερον ήμισυ και με τους στενούς συγγενείς και φίλους. Δεν αποκλείονται εντασούλες σε αυτό το πεδίο ή ακόμη και παρανοήσεις που οδηγούν σε χωρισμούς αλλά αν διαβάσατε την εισαγωγή του κειμένου θα ξέρετε ήδη ότι όλα αυτά γίνονται απλά για να διορθωθεί κάποια πτυχή αυτών των σχέσεων που ακόμη δεν έχει έρθει στο φως. Περιορίστε το κουτσομπολιό και τα σχόλια χωρίς σκέψη.. δε θα σας βγουν σε καλό.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s