Αυγουστος 2012

Μήνας προσοχής στη λεπτομέρεια και σωστής οργάνωσης.

Αυτός ο Αύγουστος είναι δύσκολος μήνας αριθμολογικά και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τον μήνα που κορυφώνεται το καλοκαίρι και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε περίοδο διακοπών, έχει δόνηση 13/4 που σημαίνει πως πρόκειται για έναν μήνα με περιορισμούς και με πολύ κούραση, είτε στο σωματικό επίπεδο είτε στο ψυχολογικό. Αν δε βιώσαμε τη σωματική εξάντληση τον προηγούμενο μήνα που ως αριθμός 3 ευνοούσε την εκδήλωση των συμπτωμάτων, τότε αυτόν τον μήνα η κούραση και η καταπόνηση θα είναι εμφανέστερες σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, ψυχολογικό, ηθικό.
Ο συνδυασμός της αυγουστιάτικης δόνησης με την ετήσια είναι επίσης αντιφατικός μιας και ο περιορισμός και οι δυσκολίες του αυγουστιάτικου 4 δεν συμβιβάζονται εύκολα με την απελευθέρωση και την ελεύθερη δημιουργία και έκφραση του ετήσιου 5. Ο μόνος τρόπος που λειτουργεί ο συνδυασμός αυτός δημιουργικά είναι ο φυσικός αυτοπεριορισμός του 4 και η απαραίτητη υπομονή που πρέπει να επιδείξουμε κατά τη διάρκεια του μήνα ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε πετύχει ως τώρα και να μην τα ανατρέψουμε απλά για να απολαύσουμε την ελευθερία του καλοκαιριού.
Πολύ περισσότερο μάλιστα εφόσον το 4 του μήνα προκύπτει από ένα 13, το οποίο είναι αριθμός καρμικού χρέους και στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι  λόγω της συσσωρευμένης πίεσης των προηγούμενων μηνών η ανάγκη μας για αυτοέκφραση και απόλαυση είναι τόσο έντονη που μπορεί και να μας οδηγήσει σε λάθος χειρισμούς της ενέργειάς μας (όπου ενέργεια βλέπε χρόνος, χρήματα, συζητήσεις, αποφάσεις κτλ) με αποτέλεσμα να βλάψουμε, αν δεν προσέξουμε, τους άλλους και κατ’ επέκτασιν τον εαυτό μας μέσα από εντάσεις στον λόγο και στις πράξεις μας. Σε απλά Ελληνικά ο Αύγουστος είναι μήνας που θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς διαχειριζόμαστε τον λόγο μας, τη σκέψη μας και τις αποφάσεις μας. Σε αυτό συμφωνεί και η αστρολογική θεώρηση αν σκεφτούμε ότι ο Ερμής θα συνεχίσει να είναι ανάδρομος μέχρι και τις 8 του μήνα αλλά θα παραμείνει σε περίοδο σκιάς μέχρι να επανακτήσει την αρχική του ταχύτητα μέχρι και τις 22 Αυγούστου.

Πρέπει να αποφύγουμε την ακαμψία, την ανάγκη για έλεγχο, τον δογματισμό και την επίρριψη ευθυνών στους άλλους εξαιτίας περιορισμών που νοιώθουμε εμείς οι ίδιοι και να προσπαθήσουμε να βρούμε δημιουργικές λύσεις με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο. Το κλειδί για να το πετύχουμε αυτό είναι η συγκέντρωση και η κατεύθυνση της ενέργειας μας αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε σωστά ή τι είναι αυτό που μας ενοχλεί και μας ξεβολεύει μέσα μας και όχι να ρίχνουμε την ευθύνη και να αναζητάμε το φταίξιμο στο ταίρι μας ή στην κοινωνία…Όχι επιπολαιότητα, όχι ελαφρομυαλιά και σωστή χρήση της γλώσσας για να προβάλλουμε επακριβώς και με λεπτομέρεια τα θέματά μας.

Για να δείτε πώς σας επηρεάζει προσωπικά η ενέργεια του Αυγούστου αρκεί να βρείτε τον ακρογωνιαίο λίθο της ημερομηνίας της γέννησής σας. Η ‘πέτρα’ της ημερομηνίας σας βρίσκεται αφού προσθέσετε και ανάγετε το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό, την ημέρα και το μήνα της γέννησής σας.

Αν για παράδειγμα έχετε γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους τότε προσθέτετε 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγετε 3+4=7. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος της γέννησής σας και αυτόν τον αριθμό θα διαβάσετε στο άρθρο για να δείτε πώς σας επηρεάζει ο μήνας.

Είναι βασικό να σημειωθεί εδώ ότι τα παρακάτω είναι φυσικά μια γενική αριθμολογική προσέγγιση η οποία σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής σας και το συνδυασμό της με τον ονομαστικό σας αριθμό, τους μεγαλύτερους κύκλους της ημερομηνίας σας και την τετραμηνία που διανύετε.

Επίσης αν τα γενέθλιά σας πέφτουν μ ε τ ά τον Αύγουστο, τότε διαβάστε τόσο τον αριθμό του θεμέλιου λίθου που έχετε βρει με τον παραπάνω τρόπο όσο και τον αριθμό που προηγείται αυτού.

Image

                 Θεμέλιος λίθος 1

Μήνας που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις σας και τις υποσχέσεις που έχετε δώσει σε οικογένεια και φίλους. Είναι μήνας ευθύνης ηθικής, συναισθηματικής αλλά και οικονομικής και καλό θα ήταν να μην ανοιχτείτε πολύ οικονομικά με τις διακοπές σας. Ενδιαφέρουσες αλλαγές στη σχέση σας που κρύβουν ευκαιρίες.. Ο πυρήνας σας είναι σαφέστατα προσανατολισμένος στην αυτοαξία σας και δε θα επιτρέπατε στον εαυτό σας να φανεί λιγότερος στα μάτια των άλλων αλλά προσπαθήστε αυτόν τον μήνα να μην ενδώσετε σε ένα άλλο στοιχείο του πυρήνα σας, αυτό της πληθωρικής απόλαυσης. Όταν το ξυπνητήρι χτυπάει, δεν έχετε ακόμη πέντε λεπτά..

Image

          Θεμέλιος λίθος 2

Οικογενειακές ευθύνες και θέματα του σπιτιού ή της τσέπης σας απασχολούν τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να θελήσετε οπωσδήποτε να ξεφύγετε από όλους και όλα για λίγο. Δεν είναι κακό να βρείτε λίγο την ησυχία σας αρκεί να γίνει με τρόπο τέτοιο που να μην χρειαστεί να αναταράξετε τους άλλους με φωνές και ξεσπάσματα. Στα αισθηματικά σας χρειάζεται να βρείτε το κέντρο σας, κάτι που μπορεί όμως να έχετε δυσκολία να το κάνετε μιας και το κλίμα στη σχέση σας είναι περίεργο (προσοχή σε τσακωμούς και χωρισμούς) ή γιατί πρόσωπα που ήταν κάποτε μαζί σας επανεμφανίζονται για να σας αναστατώσουν..

Image

               Θεμέλιος λίθος 3

Μην κλειστείτε πολύ αυτόν τον μήνα στον εαυτό σας και προτιμήστε να κάνετε συζητήσεις και να πείτε κάποια πράγματα που σκέφτεστε. Αν το κάνετε με προσοχή και ήρεμα αλλά συνειδητά θα δείτε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ίσως φοβόσασταν. Καλός μήνας για να βάλετε σε τάξη τόσο τις σκέψεις σας όσο και τα πρακτικά θέματα που τρέχουν στη ζωή σας αυτή την περίοδο. Μέσα σας ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε αλλά αποφεύγετε να το κάνετε με αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται σκέψεις και ενοχές. Just say the words…

Image

            Θεμέλιος λίθος 4

Για εσάς ο μήνας δεν είναι καθόλου άσχημος μιας και οικονομικές εκκρεμότητες μπορείτε να διευθετήσετε και κύκλους πραγμάτων μπορείτε να ολοκληρώσετε έχοντας το πάνω χέρι και δημιουργώντας ευνοϊκές προοπτικές και στρώνοντας το έδαφος σωστά για τον επόμενο μήνα. Μην παραξενευτείτε αν στις διακοπές σας σάς εμφανιστούν ευκαιρίες πρακτικά χρήσιμες μέσα από επαφές με άτομα που θα σας φανούν χρήσιμα στα επαγγελματικά σας ή σε πρακτικής φύσης ζητήματα και γενικότερα στην πορεία του μήνα φροντίστε να έρθετε σε επαφή με ισχυρά άτομα που από τη θέση τους μπορούν να σας βοηθήσουν στο πρόβλημά σας.  A dream can come true..

Image

             Θεμέλιος λίθος 5

Ο Αύγουστος θα κλείσει το καλοκαίρι σας θεαματικά και πολύ ευχάριστα! Είστε γενικότερα σε έναν πολύ καλό ετήσιο κύκλο δυναμικών ξεκινημάτων και επαγγελματικής προβολής και ο μήνας σας προσθέτει λάμψη και διεύρυνση του κύκλου των γνωριμιών σας. Κατάλληλος μήνας εν μέσω καύσωνα να κλείσετε συμφωνίες και να προχωρήσετε στην υλοποίηση σχεδίων. Στα προσωπικά σας όσοι είστε μόνοι μπορείτε να γνωρίσετε  πρόσωπα που έχουν να φέρουν στη ζωή σας ενδιαφέρουσες ιδέες και να σας ανανεώσουν ενώ εσείς που είστε σε σχέση με κάποιον μπορείτε να περάσετε πολύ καλά σχεδιάζοντας το μέλλον σας και την επέκταση της οικογένειάς σας (αν δεν περιμένετε ήδη παιδί..), αρκεί βέβαια να μη δώσετε μεγάλη έμφαση σε περιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν αυτόν τον μήνα από συγγενικά ‘καλοπροαίρετα’ πρόσωπα.

Image

                  Θεμέλιος λίθος 6

Μήνας που θα σας απασχολήσουν ξεκάθαρα συναισθηματικής φύσης θέματα. Τον προηγούμενο μήνα κάνατε κάποια ξεκαθαρίσματα και φέρατε κάποιες αλλαγές στην τάξη των πραγμάτων. Αυτόν τον μήνα καλείστε να αρχίσετε από την αρχή και να χτίσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας με νέα υλικά ή να ξεκινήσετε πολύ απλά μια καινούργια σχέση. Φροντίστε να μην κινηθείτε εγωιστικά όμως γιατί οι συνέπειες και η ‘τιμωρία’ θα έλθουν πολύ γρήγορα από Σεπτέμβρη. Κανείς βέβαια δε θα σας τιμωρήσει αλλά η δράση και η αντίδραση είναι από κτίσεως κόσμου η ψυχρή και απλή γλώσσα του σύμπαντος.

Image

             Θεμέλιος λίθος 7

Μήνας που πολλά πράγματα είναι στο μυαλό σας και σίγουρα οι διακοπές σας χρειάζονται. Φροντίστε να ασχοληθείτε με την εσωτερική σας ηρεμία και ισορροπία και προσέξτε μικροατυχήματα λόγω απροσεξίας. Φέτος έχετε νοιώσει πολύ έντονα την ενέργεια να κυλάει στις φλέβες σας και έχετε δημιουργήσει πολλά πράγματα, αυτόν τον μήνα μειώστε λίγο ταχύτητες και δώστε έμφαση στα πολύ στενά σας πρόσωπα καθώς επίσης σε σχέδια που σας αφορούν προσωπικά. Εν ολίγοις αφιερώστε τον μήνα σε εσάς και στους πολύ δικούς σας ανθρώπους και αφήστε τα προβλήματα του γείτονα να τα λύσει μόνος του. Κάποιος θα τον βοηθήσει..

Image

            Θεμέλιος λίθος 8

Πιεστική μέχρι τώρα η χρονιά για εσάς αν και σας βοήθησε να θέσετε κάποιες σταθερές βάσεις και πάλι με δύσκολο τρόπο όμως.. Ο μήνας θα σας δώσει ευκαιρίες για να αναπνεύσετε και να ξεκουράσετε μυαλό και σώμα. Θα έχετε την ευκαιρία επίσης έχοντας ανασυντάξει τη σκέψη σας να προβάλετε λεκτικά και να κοινοποιήσετε σχέδια για το μεσοπρόθεσμο μέλλον με θετικό αποτέλεσμα. Κοινώς μπορείτε να πείσετε τους άλλους αυτόν τον μήνα και να περάσετε τις απόψεις σας και τα συγκροτημένα θέλω σας. Μην ξοδέψετε μεγάλα ποσά αυτόν τον μήνα.

Image

            Θεμέλιος λίθος 9

Παρότι Αύγουστος και καλοκαίρι εσείς δεν το βάζετε κάτω και συνεχίζετε να δουλεύετε ή έστω να σας απασχολούν ακόμη επαγγελματικές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Δεν είναι κακός μήνας για να σχεδιάσετε τις κινήσεις σας στα επαγγελματικά σας σε σχέση με το φθινόπωρο αν και θα μπορέσετε να απολαύσετε χαλαρές και ευχάριστες καταστάσεις.. Στα αισθηματικά σας η σχέση που έχετε μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο γιατί αρχίζει και αποκτά ένα περισσότερο σοβαρό πρόσωπο ενώ οι αδέσμευτοι σκέφτεστε σοβαρά πλέον τη σχέση και όχι απλά τις καλοκαιρινές περιπέτειες. Οι άνδρες με θεμέλιο λίθο 9 θα έχετε αυξημένη την ανάγκη για ερωτικές συνευρέσεις αυτόν τον μήνα ενώ οι γυναίκες θα δώσετε έμφαση στην υλική σας ικανοποίηση μέσω του αντίθετου φύλου.

!!!Καλό μήνα σε όλους!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s