Το 2012, ο εννεαετης αριθμολογικος κυκλος και το κομβικο σημειο ‘5’

”τὰ ὄντα ἰέναι τε πάντα καὶ μένειν οὐδέν”

Ηράκλειτος

Η μέση του κύκλου 

Πίσω από τα πάντα μέσα στο Σύμπαν κρύβεται ο Αριθμός και οι αριθμοί αρχίζουν από το ΕΝΑ και καταλήγουν στο ΕΝΝΕΑ φέρνοντας στο τέλος του κάθε φορά έναν μεγάλο κύκλο εξέλιξης με το Ένα και δημιουργώντας χώρο για την αρχή ενός καινούργιου με το Εννιά. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε μέσα σε έναν εννεαετή κύκλο που έχει ξεκινήσει το 2008 (2+0+0=8=10/1) και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2016 (2+0+1+6=9) με καινούργιο σημείο έναρξης το 2017. Ας σημειώσουμε προς το παρόν ότι το 2008 άρχισε αστρολογικά με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ότι ο επόμενος εννεαετής κύκλος που αρχίζει το 2017 συμπίπτει με τη χρονιά που στον Αιγόκερω θα εισέλθει ο Κρόνος. Η παραπάνω σημείωση θα αποκτήσει νόημα στη συνέχεια του άρθρου.

Κάθε εννεαετής κύκλος πρόκειται για μια εξελικτική περίοδο στη διάρκεια της οποίας συντελούνται αλλαγές, τα αποτελέσματα των οποίων διαφαίνονται στο τέλος κάθε κύκλου. Η έννοια της κυκλικής αλλαγής υπάρχει παντού στη Φύση αλλά και σε όλα τα ερμηνευτικά συστήματα. Στην Αστρολογία υπάρχουν οι κύκλοι των πλανητών, με πιο γνωστό τον μηνιαίο κύκλο της Σελήνης που επηρεάζει σε μια πιο καθημερινή βάση τη ζωή του μέσου ανθρώπου ενώ οι κύκλοι των βαρέων πλανητών επηρεάζουν σε μεγαλύτερο, κοσμικό επίπεδο. Όπως τα πράγματα κορυφώνονται αστρολογικά όταν ο πλανήτης διανύσει το μισό του κύκλο και φτάσει στο σημείο της αντίθεσης έτσι και στον αριθμολογικό κύκλο οι ενέργειες κορυφώνονται όταν αυτός ο κύκλος φτάσει στη μέση του. Και έχουμε φτάσει στη μέση… Το 2012, όντας αριθμολογικά μια παγκόσμια χρονιά αριθμός Πέντε (2+0+1+2=5) είναι ακριβώς η χρονιά που κορυφώνονται και αποκρυσταλλώνονται οι ενέργειες τους κύκλου 2008-2016. Είναι μια ‘ζωντανή’ χρονιά που τα πράγματα γίνονται! Η δόνηση του αριθμού Πέντε σχετίζεται με την αλλαγή και την κίνηση της ενέργειας μέσα από το ορατό επίπεδο των αισθήσεων. Το Πέντε είναι το Πνεύμα πάνω στην Ύλη και η Ύλη πάνω στο Πνεύμα. Είναι αριθμός-φορέας αρσενικής, δραστικής ενέργειας και το 2012 προβλέπεται γεμάτο από γεγονότα που θα διαμορφώσουν αθροιστικά στα τέλη της χρονιάς μια καινούργια δυναμική την οποία και θα κληθούμε να διαχειριστούμε και να τη φέρουμε σε ισορροπία το 2013. Η πορεία της χρονιάς θα έχει πολλές μη προβλέψιμες εξελίξεις μιας και το Πέντε πάντα λειτουργεί μέσα από ξαφνικά γεγονότα και έχει τη φήμη ότι ποτέ δεν πηγαίνει με βάση το πρόγραμμα και το σχέδιο. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του 2012 θα είναι και οι συνεχείς ανατροπές σχεδίων, κυρίως στο πεδίο της επαγγελματικής δράσης, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Μέσα στον εννεαετή κύκλο λοιπόν της αιώνιας εξέλιξης υπάρχει το κομβικό σημείο που συμβολίζεται με τον αριθμό ‘’5’’.

Στην αρχετυπική αλληλουχία των αριθμών ο αριθμός 5 έχει τη θέση του στη μέση ακριβώς της σειράς.

Η πρώτη τετράδα των αριθμών συνοψίζει την αρχή και την υλοποίηση του ατόμου μέσα από βασικές ανάγκες που αλυσιδωτά, η μια μέσα από την άλλη, οδηγούν το άτομο στο να ορίσει και να ταυτοποιήσει τον εαυτό του μέσα από το Εγώ του και τη δράση και διάδρασή του μέσα στον κόσμο.

Η δεύτερη τετράδα φέρνει το άτομο που έχει συγκεκριμενοποιήσει πλέον τον εαυτό του αντιμέτωπο με θέματα συμμετοχής και απόσυρσης, εξουσίας και προσφοράς μέσα από μεγαλύτερα σύνολα όπως η οικογένεια και η ανθρωπότητα. Οι επιμέρους θεματολογίες της δεύτερης τετράδας, η κάθε μία με τον τρόπο της, μεταφέρουν την εστιασμένη ενέργεια, την πρόθεση και την απόφαση του ατόμου από το ατομικό στο συλλογικό και αυτή ακριβώς την απόφαση το άτομο θα την πάρει στο κομβικό σημείο 5.

Το 2012 λοιπόν είναι η περίοδος που θα παρθεί η απόφαση αν θα κινηθούμε προς την ομάδα ή προς τη μονάδα, προς την ελεύθερη επέκταση του Εγώ μέσα από τις σχέσεις με τους άλλους και τη συνεργασία ή προς τη διατήρηση του Εγώ μας μέσα από τις γνώριμες δομές που όμως μπορεί πλέον να είναι αναχρονιστικές και περιοριστικές για την εξέλιξη. Κουβαλάμε σα σύνολο τις εμπειρίες μας από το 2008 και μετά. Όσο προχωρούσαμε πιο κοντά στα τέλη του 2011 τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο δύσκολα. Φτάνοντας στο 2012 έχουμε καταλάβει όλοι μας κάτι συγκεκριμένο για τις δικές μας προσωπικές αξίες, για τις ανάγκες μας και για τον εαυτό μας. Το 2012 είναι το σημείο της επιλογής και της συνειδητής απόφασης για το πώς θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στην κοινωνία, στις σχέσεις και μέσα στην ίδια τη ζωή μας. Το 2012 λοιπόν μπορεί να αποτελέσει τη χρονιά-ορόσημο, το κομβικό σημείο αλλαγής από την καθοδική, ενσαρκωτική πορεία τη Ψυχής μέσα στην Ύλη προς την ανοδική, αναληπτική πορεία της Ύλης μέσα στο Πνεύμα.

Αρκετές φορές το Πέντε σχετίζεται με τον θάνατο, τη μεγαλύτερη αλλαγή που μπορεί να συμβεί στο υλικό επίπεδο, είτε τον φυσικό είτε τον πνευματικό. Ως χρονιά μετάβασης λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι να μεταβούμε, αλλά προς τα πού; Το Πέντε, ακριβώς λόγω της κομβικής του θέσης στον εξελικτικό κύκλο των αριθμών συνδέεται και με την έννοια της ελευθερίας, της απελευθέρωσης και της ελεύθερης βούλησης. Είναι το σημείο της Προαίρεσης, της απόφασης που καλείται ο καθένας μας να πάρει για το πώς θα συνεχίσει, για το πώς θα μπει στην επόμενη φάση των εξελίξεων τόσο της ατομικής του ζωής όσο και της συλλογικής. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα ‘προς τα πού μεταβαίνουμε’ είναι στην ουσία στο χέρι μας (στα 5 δάχτυλα κυριολεκτικά) και αυτό θα κριθεί από τους προσωπικούς αριθμούς του καθένα που θα βρίσκονται σε ενέργεια κατά τη διάρκεια του έτους.

Το Πέντε και τα Πέντε Πεντάγωνα.

Τα πεντάγωνα στην Αστρολογία είναι όψεις 72 μοιρών που δείχνουν κρυφά χαρίσματα, ταλέντα και δώρα ενώ το αρνητικό τους γνώρισμα είναι το ότι προσδίδουν στο άτομο έναν χαρακτήρα υπερβολικά εγκεφαλικό και δραστήριο. Στην Αριθμολογία τα εμπόδια βρίσκονται μέσα από αφαίρεση των αριθμών. Αν δούμε λοιπόν συμβολικά τις μοίρες του πενταγώνου βλέπουμε ότι το εμπόδιο είναι το 5! (7-2=5) Το 2012 πρόκειται να είναι μια χρονιά έντονη, με πολλή δράση και πολλές αλλαγές. Το μυαλό των ανθρώπων είτε γιατί εξελίχθηκε είτε γιατί αναγκάζεται να προσαρμοστεί στα γεγονότα που τρέχουν θα γίνεται όλο και πιο δραστήριο και ολοένα περισσότερο δεκτικό στα ερεθίσματα που θα έρχονται πλέον ξεκάθαρα μέσα από τις αισθήσεις. Αυτό είναι και ένα από τα ‘δώρα’ του 2012, η ικανότητά μας να εκδηλώσουμε πρακτικά τα κρυφά μας χαρίσματα, η πρακτική εφαρμογή της διαίσθησης και η χρήση των ταλέντων και ικανοτήτων που φέρει ο καθένας με πρακτικό τρόπο στην καθημερινότητα της ζωής του. Φοβού όμως τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Η τάση για υλισμό, επιχειρηματικό κέρδος και απόλαυση μέσα από νεωτερισμούς και ‘εμπνεύσεις’ μπορεί να γίνει δίκοπο μαχαίρι. Από την αρχή του εννεαετούς κύκλου μέχρι και το 2012 συνολικά πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν 5 πεντάγωνα μεταξύ βαρέων πλανητών.

(Δίας-Ουρανός 2.1.2008, Δίας-Πλούτωνας 1.4.2010, Κρόνος-Πλούτωνας 11.11.2011, Κρόνος-Πλούτωνας 28.3.2012 και Κρόνος-Πλούτωνας 19.8.2012)

Βλέπουμε ότι ο Κρόνος και ο Πλούτωνας παίζουν σημαντικό ρόλο και όπως έχει αναφερθεί και στην αρχή του άρθρου ο εννεαετής κύκλος άρχισε το 2008  αστρολογικά με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ότι ο επόμενος εννεαετής κύκλος που αρχίζει το 2017 συμπίπτει με τη χρονιά που στον Αιγόκερω θα εισέλθει ο Κρόνος.

Ο Μάρτης και ο Δεκέμβρης είναι  μήνες που η αριθμολογική τους αναγωγή οδηγεί στον αριθμό 8. Ένας αριθμός που σχετίζεται με το κάρμα και τον πλανήτη Κρόνο. Τον Μάρτη είδαμε ότι ο Κρόνος συμμετέχει στο πεντάγωνο με τον Πλούτωνα και στις 12.12.2012 δημιουργείται πεντάγωνο μεταξύ Κρόνου και Άρη, ο τελευταίος ευρισκόμενος στον καρμικό Αιγόκερω που θεωρείται ως η Πύλη του Θανάτου. Εκείνους τους μήνες λοιπόν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές σε θέματα ελευθεριών, σε θέματα οικονομικά και σε θέματα νομικά και δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο Μάιος, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβρης και ο Νοέμβρης είναι μήνες που κουβαλάνε ένα περίεργο, επιπλέον καρμικό φορτίο και χρειάζονται προσοχή! Τον Μάιο θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις με τη μορφή καινούργιων πραγμάτων που αρχίζουν και θα χρειαστεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι είναι αυτά και στο αν όντως θέλουμε να κάνουμε τόσα πολλά καινούργια ξεκινήματα. Τον Αύγουστο θα υπάρξει μια συγκρότηση δυνάμεων γύρω από έναν συγκεκριμένο φορέα που όμως θα περιορίσει την αυθόρμητη και πηγαία εκδήλωση και έκφραση ενώ τον Σεπτέμβρη η υπερβολική ελευθερία έκφρασης και κινήσεων, ως αντίδραση στον περιοριστικό Αύγουστο, μπορεί να μας απομακρύνει από τη βάση μας και μέσα σε μια στιγμή αυτό που χτίζουμε να το γκρεμίσουμε. Τέλος ο Νοέμβρης του 2012 θα είναι ένας μήνας που η υπερβολική προσήλωση σε μια ιδέα μπορεί και να μας πάει πίσω σε σχέση με την αρμονία και την ισορροπία στην προσωπική μας ζωή.

Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στο Σύμπαν.

Τα πράγματα και ο κόσμος πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει. Οι εξελίξεις φαίνονται και είναι πλέον ραγδαίες και θα συνεχίσουν να είναι τέτοιες και μετά το 2012 μέχρι να φτάσει στο πέρας του και αυτός ο εννεαετής κύκλος. Στο κομβικό όμως αυτό σημείο, αυτό που έχει αξία δεν είναι τίποτε άλλο από την αλήθεια του καθενός και την προσωπική συνήχηση της αλήθειας του με τα κοσμικά γεγονότα. Το 2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ‘η γιορτή του ανθρώπου’ μιας και μέσα από τις αλλαγές θα έρθουμε σε επαφή με ένα ευρύτατο φάσμα ανθρώπινων εκδηλώσεων και βιωματικών αισθητηριακών συνειδητοποιήσεων με κεντρικό σημείο-αναφορά τον Θάνατο και τη Γέννηση μέσα από αυτόν.

(η πρώτη δημοσίευση του άρθρου έγινε στην περιοδική αστρολογική επιθεώρηση New Age Astrology.  )

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s