Γενέθλιος Αριθμός 1

ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  1

(που μπορεί να προέρχεται από 1, 10, 19 ή 28)

Τα άτομα που έχουν γενέθλιο αριθμό 1 χαρακτηρίζονται από την ανάγκη να έρχονται πρώτοι σε οτιδήποτε κάνουν και να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι. Έχουν μεγάλη λαχτάρα να θριαμβεύσουν και να πετύχουν το μέγιστο αλλά έχουν έντονα αναπτυγμένη μαζί με τη φιλοδοξία και την αίσθηση της ευθύνης. Δεν ανέχονται να βρίσκονται στη δεύτερη θέση και συνήθως επιλέγουν περιορισμένους και συγκεκριμένους τομείς δράσης, εξειδικεύονται σε κάτι δηλαδή, αλλά στο αντικείμενό τους κάνουν τα πάντα για να είναι οι καλύτεροι.

 

1.

Ενεργητικότητα, φιλοδοξία, αυτοπεποίθηση, εγκεφαλική λειτουργία, λογική, ανεξαρτησία, γνώση του εαυτού.

Όταν το άτομο πάρει μια απόφαση παραμένει σταθερό σε αυτή και δεν υποκύπτει στον πειρασμό να αλλάξει άποψη και γραμμή πλεύσης. Υπακούει μόνο στη λογική και όχι στις πρόσκαιρες παρορμήσεις. Έχει επιμονή και αποφασιστικότητα και σθένος για να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Στα αισθηματικά θέματα δυσκολεύεται όμως να δείξει τα συναισθήματά του αν και του αρέσει να βλέπει από τους άλλους εκδηλώσεις τρυφερότητας και θαυμασμού.

10.

Δημιουργικός και παραγωγικός αριθμός, έχει τις ιδιότητες του 1 αλλά πιο έντονες μιας και λειτουργεί σε ανώτερη οκτάβα  Όταν το Μηδέν συνοδεύει έναν αριθμό τότε ενισχύεται και εντείνεται η δόνηση του αριθμού αυτού. Το άτομο που έχει ψυχικό αριθμό 10 σε αντίθεση με τον ψυχικό αριθμό 1 έχει την ανάγκη να κάνει περισσότερα πράγματα και να έχει περισσότερα πεδία δράσης. Σίγουρα σε κάθε δραστηριότητα που θα αναλάβει θα θελήσει να είναι πρώτος και καλύτερος. Έχει δημιουργική διάθεση και μπορεί να επιβληθεί με την παρουσία του. Μπορεί να έχει επιτυχία αν καταπιαστεί με δραστηριότητες πρωτότυπες, που ξεχωρίζουν με κάποιο τρόπο.

19.

Ο αριθμός αυτός εμπεριέχει όλους τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 9. Τα άτομα με ψυχικό αριθμό το 19 έχουν πολλές μεταπτώσεις στη ζωή τους, μπορούν να αναρριχηθούν στο πιο ψηλό σημείο και να καταβαραθρωθούν στα μεγαλύτερα βάθη. Το άτομο όμως έχει ευτυχώς την ικανότητα να ξεπερνά γρήγορα και εύκολα μια κρίση. Έχουν μεγάλο ενθουσιασμό τα άτομα αυτά και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που τα οδηγεί στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία. Το 1 και το 9 είναι τα δύο άκρα της κλίμακας των αριθμών και τα 19άρια έχουν όντως μια ζωή που κινείται στα άκρα. Και στην αισθηματική τους ζωή το στοιχείο αυτό είναι χαρακτηριστικό.

28.

Ο αριθμός αποτελείται από το 2 της υποταγής και της συνεργασίας και από το 8 της δύναμης και της οργανωτικής ικανότητας. Ευνοεί την απόκτηση υλικών αγαθών και τη δημιουργία στενών φιλικών σχέσεων με διάρκεια στον χρόνο. Τα 28άρια είναι άτομα κοινωνικά, που έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν το περιβάλλον τους και διαθέτουν έντονη γοητεία. Είναι σημαντική για τα άτομα αυτά η έννοια της ελευθερίας και του εαυτού τους αλλά και των άλλων και συχνά ασχολούνται με κάτι αντισυμβατικό ή οι απόψεις τους είναι αντισυμβατικές. Αρκετές φορές δεν ολοκληρώνουν αυτό που ξεκίνησαν αλλά πέφτουν με τα μούτρα σε κάτι καινούργιο αφήνοντας πίσω μισοτελειωμένους κύκλους.

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s